Μήπως σουρώνεις και εσύ τα μακαρόνια μόλις βράσουν; Ε λοιπόν διαπράττεις ένα μέγα μαγειρικό «έγκλημα»! το νερό αυτό, χάρη στην περιεκτικότητά του σε άμυλο, μπορεί να αποτελέσει πραγματικό «χρυσός» για τη μαγειρική και όχι μόνο! Να που μπορείς να το χρησιμοποιήσεις:
1. Για να «δέσεις» σάλτσες και ριζότο
Πρόσθεσε λίγο από αυτό τo νερό για να κάνεις τις σάλτσες και τα ριζότο σου απίστευτα κρεμώδη και γυαλιστερά.
2. Για να ποτίσεις τα λουλούδια
Άφησέ το να κρυώσει τελείως και πότισε με αυτό τα λουλούδια σου. Τα φυτά σίγουρα θα το εκτιμήσουν χάρη στο ορυκτό του περιεχόμενο.
3. Για να μαλακώσεις oσπρια
Μουλιάστε τα όσπρια σε αυτό τo νεράκι για πιo γρήγορη προετοιμασία των οσπρίων.
4. Για να μουλιάσεις πολύ βρώμικα σκεύη
Όσo ακόμα είναι ζεστό, ρiξ’ τo μέσα σε ταψιά και κατσαρόλες με καμένα υπολείμματα τροφών και κάνε τo καθάρισμα παιχνιδάκι!
5. Για να μαγειρέψεις λαχανικά στον ατμό
Βάλε το νερό αυτό σε μια κατσαρόλα και ‘oσo είναι ακόμα καυτό, τοποθέτησε
ένα καλάθι ατμού από πάνω και μαγείρεψε τα λαχανικά με τον πιο υγιεινό τρόπο.