Η γήρανση είναι ένα φαινόμενο φυσιολογικό και αναπόφευκτο. Αποτελεί όμως μια διαδικασία την οποία μπορούμε να επιβραδύνουμε. Αρκεί να ακολουθήσουμε μια υγιεινή διατροφή βασισμένη στις αρχές της παραδοσιακής “Μεσογειακής Διατροφής”. Την δίαιτα αυτή χαρακτηρίζει:
I. Η άφθονη κατανάλωση φυτικών τροφίμων, ακατέργαστων δημητριακών και προϊόντων δημητριακών, ψωμιού (ιδιαίτερα παξιμάδι), ξερών οσπρίων (φακές, φασόλια, ρεβίθια, κουκιά), λαχανικών (ιδιαίτερα άγρια χόρτα), ξηρών καρπών και σπόρων δημητριακών.
II. Η άφθονη κατανάλωση φρέσκων φρούτων.
III. Η κατανάλωση ελαιόλάδου και ελιάς ως κύριων πηγών λιπαρών.
IV. Η καθημερινή, σε μικρές εώς μέτριες ποσότητες, κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.
V. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (κυρίως κρασιού, ιδιαίτερα με τα γεύματα),
VI. Η συχνή και σε μικρές εως μέτριες ποσότητες κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών
!! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η επίτευξη και η διατήρηση της αντιοξειδωτικής κατάστασης του οργανισμού μας σε βέλτιστα επίπεδα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.
Πηγή : diatrofi.gr