

I. Η άφθονη κατανάλωση φυτικών τροφίμων, ακατέργαστων δημητριακών και προϊόντων δημητριακών, ψωμιού (ιδιαίτερα παξιμάδι), ξερών οσπρίων (φακές, φασόλια, ρεβίθια, κουκιά), λαχανικών (ιδιαίτερα άγρια χόρτα), ξηρών καρπών και σπόρων δημητριακών.
II. Η άφθονη κατανάλωση φρέσκων φρούτων.
III. Η κατανάλωση ελαιόλάδου και ελιάς ως κύριων πηγών λιπαρών.
IV. Η καθημερινή, σε μικρές εώς μέτριες ποσότητες, κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων.
V. Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ (κυρίως κρασιού, ιδιαίτερα με τα γεύματα),
VI. Η συχνή και σε μικρές εως μέτριες ποσότητες κατανάλωση ψαριών και θαλασσινών
!! Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η επίτευξη και η διατήρηση της αντιοξειδωτικής κατάστασης του οργανισμού μας σε βέλτιστα επίπεδα είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για την επιβράδυνση της διαδικασίας της γήρανσης.
Πηγή : diatrofi.gr