Δεν χρειάζεται να στερηθείτε πολλές θερμίδες ή να καταναλώνετε μόνο άνοστα γεύματα για να χάσετε τα περιττά κιλά.
Μπορείτε να υιοθετήσετε μερικές έξυπνες στρατηγικές για να πετύχετε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα χωρίς κόπο!
Στο πλαίσιο νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 120.000 ανθρώπων για διάστημα 16 ετών και εντόπισαν συσχετίσεις ανάμεσα σε συγκεκριμένες συνήθειες και την αύξηση ή τη μείωση του βάρους.
Τι παρατήρησαν:
- Όσοι κατανάλωναν περισσότερο γιαούρτι, περισσότερα θαλασσινά, περισσότερο κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) και περισσότερους ξηρούς καρπούς έχασαν το περισσότερο βάρος –μάλιστα, όσο μεγαλύτερες ήταν οι ποσότητες αυτών των τροφών, τόσο μεγαλύτερη ήταν η απώλεια του βάρους
- Όσοι κατανάλωναν γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά δεν έχασαν περισσότερο βάρος σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά
- Όσοι κατανάλωναν περισσότερο κόκκινο κρέας και περισσότερα αλλαντικά πήραν περισσότερο βάρος, ειδικότερα όταν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης συνδυάζονταν με επεξεργασμένους σπόρους (λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά κ.λπ.) ή τροφές με πολύ άμυλο
- Αντίθετα, ο συνδυασμός του κρέατος με τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (π.χ. λαχανικά) συνέβαλε στην απώλεια κιλών
- Ο συνδυασμός του αβγού και του τυριού με τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη φάνηκε να συνδέεται με την αύξηση του βάρους, ενώ ο συνδυασμός αυτών των τροφών με τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη φάνηκε να συνδέεται με τη μείωση του βάρους
Στο πλαίσιο νέας μελέτης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση American Journal of Clinical Nutrition, οι ερευνητές εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες 120.000 ανθρώπων για διάστημα 16 ετών και εντόπισαν συσχετίσεις ανάμεσα σε συγκεκριμένες συνήθειες και την αύξηση ή τη μείωση του βάρους.
Τι παρατήρησαν:
- Όσοι κατανάλωναν περισσότερο γιαούρτι, περισσότερα θαλασσινά, περισσότερο κοτόπουλο (χωρίς πέτσα) και περισσότερους ξηρούς καρπούς έχασαν το περισσότερο βάρος –μάλιστα, όσο μεγαλύτερες ήταν οι ποσότητες αυτών των τροφών, τόσο μεγαλύτερη ήταν η απώλεια του βάρους
- Όσοι κατανάλωναν γαλακτοκομικά με πολλά λιπαρά δεν έχασαν περισσότερο βάρος σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν γαλακτοκομικά με λίγα λιπαρά
- Όσοι κατανάλωναν περισσότερο κόκκινο κρέας και περισσότερα αλλαντικά πήραν περισσότερο βάρος, ειδικότερα όταν τα προϊόντα ζωικής προέλευσης συνδυάζονταν με επεξεργασμένους σπόρους (λευκό ψωμί, λευκά ζυμαρικά κ.λπ.) ή τροφές με πολύ άμυλο
- Αντίθετα, ο συνδυασμός του κρέατος με τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (π.χ. λαχανικά) συνέβαλε στην απώλεια κιλών
- Ο συνδυασμός του αβγού και του τυριού με τροφές που έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη φάνηκε να συνδέεται με την αύξηση του βάρους, ενώ ο συνδυασμός αυτών των τροφών με τροφές που έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη φάνηκε να συνδέεται με τη μείωση του βάρους