Φτάνει Πάσχα, αλλά εσύ (κι εγώ, και πολλοί άλλοι) δεν τήρησαν τις υποσχέσεις τους όλο το χειμώνα για διατροφική πρόληψη και τώρα (τελευταία στιγμή) αγχώνεσαι. Σε αυτή τη φάση, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μέσα σε αυτήν την εβδομάδα που έμεινε να χάσεις δύο κιλά. Τι λες; Στα ρούχα σου πάντως σίγουρα θα δεις διαφορά.
Το παρακάτω μενού είναι ιδανικό και για εκείνα τα κορίτσια που ήταν "καλά κορίτσια" όλο το χειμώνα και τώρα θέλουν απλά να ξεφορτωθούν κάποιες μικροατέλειες. Δύο κιλά δηλαδή...
Η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ελένη Σολωμού ετοίμασε ένα πρόγραμμα διατροφής που μπορεί να σε συντροφέψει μέχρι και το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Νηστίσιμα, ελαφριά και νόστιμα για να κάνεις λίγη αποτοξίνωση ενώ παράλληλα χάνεις κιλά.
Κάνε κλικ στην κάρτα για να δεις αναλυτικά τι περιιλαμβάνει
ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΜΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Η Κλινική Διαιτολόγος διατροφολόγος ετοίμασε τη διατροφή της Μεγάλης Βδομάδας σύμφωνα με τους κανόνες ενός νηστίσιμου προγράμματος. Τι πρέπει όμως να προσέχεις σε περίοδο νηστεία για να μην έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα; Δες τους βασικούς κανόνες εδώ.
1. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με πράσινα φυλλώδη λαχανικά, (για π.χ μπρόκολο, σπανάκι, μαρούλι) και όσπρια (φακές, φασόλια μαυρομάτικα) που είναι πλούσιες φυτικές πηγές σιδήρου. Η πολυήμερη αποχή από το κρέας και τα πουλερικά πολύ πιθανόν να προκαλέσει ελάττωση των επιπέδων σιδήρου στο αίμα, και ιδιαίτερα σε άτομα ευαίσθητα όπως οι γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.
2. Χάρισε στον οργανισμό σου το ασβέστιο που χρειάζεται από φυτικές πηγές όπως μπρόκολο, κουνουπίδι, σπανάκι, σουσάμι, ταχίνι, ξηροί καρποί και αμύγδαλα. Για να ενισχύσεις την απορρόφηση του ασβεστίου, και στην περίπτωση που η έκθεση του οργανισμού στον ήλιο δεν είναι επαρκής, φρόντισε να καταναλώνεις τροφές πιο πλούσιες σε βιταμίνη D (για π.χ μανιτάρια, μαλακές φυτικές μαργαρίνες).
3. Τα Ω3 λιπαρά που έπαιρνες μέχρι σήμερα από τα ψάρια, μπορούν να αναπληρωθούν από προϊόντα όπως ο λιναρόσπορος, τα αμύγδαλα, τα καρύδια, τα κάσιους, ορισμένα φυτικά έλαια, μαλακές φυτικές μαργαρίνες τροφές κι έτσι να μην ξεστρατήσεις από τη νηστεία.
4. Μέτρησε τα λιπαρά: Μπορεί η διατροφική αξία των ελαιολάδου, ελιών, ταχινιού, σπόρων, ξηρών καρπών και των παράγωγων αυτών να είναι υψηλή, η υπερβολική, όμως, κατανάλωσή τους επιβαρύνει τον οργανισμό με παραπανίσιες θερμίδες και προσθέτει ανεπιθύμητα κιλά. 1 κ.σ ελαιόλαδο αποδίδει περίπου 120 kcal, 1 κ.σ ταχίνι αποδίδει γύρω στις 100 kcal, ενώ μια χούφτα ξηρών καρπών αποδίδει κατά μέσο όρο πάνω από 150 kcal!
Πηγή : http://www.tlife.gr