Πώς να ρίξετε τη χοληστερίνη μετά το Πάσχα


Με μερικές απλές αλλαγές και προσαρμογές στις διατροφικές σας συνήθειες μπορείτε και εσείς να δείτε την χοληστερίνη σας να πέφτει και να νιώσετε καλύτερα.
Πώς να ρίξετε τη χοληστερίνη μετά το Πάσχα
Ο γενικός κανόνας είναι να περιορίσετε στο ελάχιστο φαγητά με κορεσμένα λιπαρά και να τα αντικαταστήσετε με όσα περιέχουν πολυακόρεστα και μονοακόρεστα λιπαρά.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε επιπλέον για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας:

-χρησιμοποιήστε μαργαρίνη και βούτυρο, το οποίο να είναι ειδικά για την καταπολέμηση της χοληστερίνης ή βούτυρα που να περιέχουν ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

-στο μαγείρεμα χρησιμοποιήστε ποικιλία από λάδια, όπως ηλιέλαιο, ελαιόλαδο, σησαμέλαιο και φοινικέλαιο σε λογικές κάθε φορά ποσότητες.

-προτιμήστε γαλακτοκομικά προϊόντα με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά ή μη-γαλακτοκομικά προϊόντα εμπλουτισμένα με ασβέστιο. Περιορίστε το παγωτό σε τρεις μερίδες την εβδομάδα το πολύ.

-βάλτε στη διατροφή σας δύο με τρεις δόσεις (150 γρ.) ιχθυέλαιου την εβδομάδα. Τα ψάρια μπορεί να είναι είτε φρέσκα, είτε κατεψυγμένα αλλά ακόμα και σε κονσέρβα.

-για πρόχειρο σνακ προτιμήστε λίγους ανάλατους ξηρούς καρπούς ή φρέσκα φρούτα (δύο μερίδες την ημέρα)

-επιλέγετε άπαχο κρέας ή κοτόπουλο χωρίς την πέτσα

-αποφύγετε το επεξεργασμένο κρέας, τα λουκάνικα και τα αλλαντικά

-προσπαθήστε να τρώτε πέντε μερίδες λαχανικών την ημέρα

-επιλέξτε ψωμί, δημητριακά, ζυμαρικά και ρύζι ολική άλεσης

-αποφύγετε το γρήγορο φαγητό, τα πολύ αλατισμένα προϊόντα, όπως τα τσιπς, και τα πολλά γλυκά

-περιορίστε φαγητά όπως το συκώτι και τα νεφρά

-τρώτε περίπου έξι αυγά την εβδομάδα